NEW YORK, 7 Eylül (Xinhua) -- ABD'nin Georgia eyaletindeki bir okul kampüsüne silahlı saldırı düzenleyen 14 yaşındaki şüpheli Cuma sabahı duruşma için mahkemeye çıkarıldı. Georgia eyaletinin Barrow ilçesindeki Apalachee Lisesinde Çarşamba günü meydana gelen silahlı saldırıda ikisi öğrenci, ikisi öğretmen olmak üzere dört kişi hayatını kaybetti. Sekiz öğrenci ve bir öğretmen olmak üzere dokuz kişi de yaralandı.

Çin Başbakan Yardımcısı Ding: Afrika ve UNESCO ile işbirliğini geliştirmeye hazırız Çin Başbakan Yardımcısı Ding: Afrika ve UNESCO ile işbirliğini geliştirmeye hazırız

Yargıç Currie Mingledorff duruşmada, okulda öğrenci olan saldırgan Colt Gray'in, kendisine yöneltilen dört cinayet suçlamasından herhangi birinden hüküm giymesi halinde ömür boyu hapis cezasına çarptırılabileceğini belirtti. Georgia Soruşturma Bürosu'na göre, şüpheli yetişkin olarak yargılanacak. Büro, Gray'in babası 54 yaşındaki Colin Gray'in de Perşembe günü çeşitli suçlardan tutuklandığını belirtti. Babanın, oğlu Colt'un silahı almasına rıza gösterdiği bildirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Barrow ilçesindeki okullar silahlı saldırının ardından eğitime ara verdi.

Kaynak: rss