Sağlık

ABD'li senatör Graham'ın tam olarak aşılandıktan sonra Kovid-19 testi pozitif çıktı

ABD'de kıdemli Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Pazartesi öğleden sonra yaptığı açıklamada, tam olarak aşılanmasına rağmen Kovid-19 testinin pozitif çıktığını söyledi. The...

Abone Ol

ABD'de kıdemli Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Pazartesi öğleden sonra yaptığı açıklamada, tam olarak aşılanmasına rağmen Kovid-19 testinin pozitif çıktığını söyledi. The Hill'in haberine göre Graham, aylar sonra koronavirüs testi pozitif çıktığı öğrenilen ilk ABD senatörü ve aşılı senatörler arasında bilinen ilk "atılım" vakası oldu.

Senatör, Cumartesi gecesi gribe benzer semptomlar yaşamaya başladığını ve Pazartesi sabahı Temsilciler Meclisi'ndeki doktora gittiğini söyledi. Saatler sonra kendisine virüs testinin pozitif çıktığı bilgisi verildi. "Sinüs enfeksiyonum var gibi hissediyorum ve şu an hafif semptomlarım var" diye tweet atan Lindsey Graham, "On gün boyunca karantinada olacağım" diye ekledi.

Graham, "Aşı olduğum için çok mutluyum çünkü aşı olmasaydım eminim ki şu anki kadar iyi hissetmeyecektim. Belirtilerim çok daha kötü olurdu" ifadelerini kullandı. Yerel basın, Graham'ın Pazartesi günü Kongre'ye geldiğini ve gazetecilerle kısa konuştuğunu belirtti. Kaiser Aile Vakfı'nın resmi devlet verilerinin analizine atıfta bulunan CNN'in Pazartesi günkü haberine göre, ülkede tam aşılı kişilerin yüzde 1'inden azında "atılım vakası" görülüyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nden alınan son verilere göre, "atılım vakaları" içinde hastaneye kaldırılan tam aşılı kişilerin oranı yüzde 0,004'ten daha az, hastalık nedeniyle hayatını kaybedenlerin oranı da yüzde 0,001'den daha düşük.