Sağlık

ABD'deki Kovid-19 vakalarının yüzde 15'ini çocuklar oluşturuyor

Pazartesi günü güncellenen AAP raporunda, çok bulaşıcı Delta varyantı nedeniyle ülkedeki vaka sayıları artarken, geçtiğimiz hafta bildirilen vakaların yaklaşık 94.000'inin çoc...

Abone Ol

Pazartesi günü güncellenen AAP raporunda, çok bulaşıcı Delta varyantı nedeniyle ülkedeki vaka sayıları artarken, geçtiğimiz hafta bildirilen vakaların yaklaşık 94.000'inin çocuklardan oluştuğu ve bunun "giderek devam eden kayda değer bir artış" olduğu belirtildi.

Raporda, "Yaz başındaki düşüşün ardından çocuk vakaları Temmuz başından beri istikrarlı bir şekilde arttı" dendi. Rapora göre, ABD'de pandeminin başlangıcından itibaren Kovid-19 testi pozitif çıkan çocuk sayısı 5 Ağustos itibarıyla yaklaşık 4,3 milyona ulaştı.

Raporda, "Şu anda, Kovid-19'a bağlı ciddi hastalıkların çocuklar arasında yaygın olmadığı açık. Bununla birlikte, virüsün enfekte olan çocukların duygusal ve zihinsel sağlıkları üzerindeki etkilerinin yanı sıra, uzun vadeli fiziksel sağlıklarına zarar verme yolları da dahil olmak üzere pandeminin çocuklar üzerindeki uzun vadeli etkileri hakkında daha fazla veri toplamaya acilen ihtiyaç var" dendi.