Sağlık

ABD'de Oakland Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvanlar Kovid-19 aşısı oldu

San Franscisco Chronicle gazetesinde Cuma günü yayınlanan bir habere göre, ABD'de Oakland Hayvanat Bahçesi bu hafta hayvanlar için geliştirilmiş deneysel bir aşı kullanarak ha...

Abone Ol

San Franscisco Chronicle gazetesinde Cuma günü yayınlanan bir habere göre, ABD'de Oakland Hayvanat Bahçesi bu hafta hayvanlar için geliştirilmiş deneysel bir aşı kullanarak hayvanat bahçesindeki hayvanları Kovid-19'a karşı aşıladı. Haberde hayvanat bahçesinin şu ana kadar kaplanları, boz ve siyah ayıları, dağ aslanlarını ve feretleri aşıladığı belirtildi. Oakland Hayvanat Bahçesi Veterinerlik Hizmetleri Başkan Yardımcısı Alex Herman'a göre aşılanacak hayvanların listesi, Kovid-19'a yakalanma konusunda özellikle hassas olanlardan oluşturuldu.

Haberde Herman'ın, "Bunlar, hayvanların hafif ve ciddi düzeyde hasta olduğu ve hatta öldüğü gerçek vakalar; işte bu yüzden proaktif davranmaya çalışıyoruz" şeklindeki ifadelerine yer verildi. Herman, Oakland Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvanların hiçbirinin virüse yakalanmadığını sözlerine ekledi.

Söz konusu aşı, hayvan sağlığı şirketi Zoetis tarafından geliştirildi. Oakland Hayvanat Bahçesi, 100 doz aşıdan oluşan ilk partiyi Salı günü teslim aldı. Zoetis, yeni geliştirdiği aşının 11.000'in üzerinde dozunu, 27 eyalette yaklaşık 70 hayvanat bahçesine ve onlarca koruma alanına, sığınak, akademik kuruluş ve hükümet kurumuna bağışladığını dile getirdi.