DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek

ABD'deki Kovid-19 kaynaklı can kaybı sayısı Pazartesi günü itibarıyla 675.000'i aşarak, ülkede 1918 grip pandemisinden kaynaklanan tahmini can kaybı sayısını geçti. Pazartesi günü doğu saatiyle 16:21 itibarıyla Johns Hopkins Üniversitesi tarafından yapılan hesaplamaya göre, Kovid-19 nedeniyle 675.446 Amerikalı hayatını kaybetti. Ülkedeki toplam Kovid-19 vaka sayısı ise 42 milyonun üzerine çıktı.

ABD şu anda hızla yayılan Delta varyantının körüklediği yeni bir enfeksiyon dalgasının etkisinde olduğu için can kayıplarının artmaya devam etmesi bekleniyor. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin eski başkanı Tom Frieden, 13 Eylül'de Twitter'dan yaptığı açıklamada, "ABD'de Kovid'den bildirilen ölümlerin sayısı bu ay 1918 grip pandemisinin bilançosunu geçecek. Devam eden ve büyük ölçüde önlenebilir olan bu trajediyi kanıksayamayız" demişti. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, tahminen 675.000 Amerikalının hayatını kaybetmesine neden olan 1918 gribi, şimdiye kadar Amerika'nın yakın tarihindeki en ölümcül pandemi olarak kabul ediliyordu.

Editör: İRFAN KARSLI