Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Kunming Gümrük İdaresi verilerine göre, Yunnan eyaletinin dış ticareti, Ocak-Ağustos döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 51,1 oranındaki artışla 199,08 milyar yuana (yaklaşık 30,8 milyar ABD doları) ulaştı. Eyaletin ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 82,1 oranında artarak 106,06 milyar yuana, ithalatı ise yüzde 26,5 oranında yükselerek 93,02 milyar yuana çıktı.

Kunming Gümrük İdaresi, Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği'nin (ASEAN) sekiz aylık dönem boyunca Yunnan'ın en büyük ticaret ortağı olmaya devam ettiğini ve ASEAN'la ticaretin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24,5 oranında artarak 82,45 milyar yuana ulaştığını bildirdi. Verilere göre, Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nde yer alan ülkeler ve bölgelerle yapılan ticaret yüzde 24,9 ve Bölgesel Kapsamlı Ekonomik Ortaklık (RCEP) üyesi ülkelerle yapılan ticaret ise yüzde 30,7 oranında artış gösterdi.

Editör: İRFAN KARSLI