WASHİNGTON, 10 Aralık (Xinhua) Bakanlığın Çalışma İstatistikleri Bürosu tarafından yayımlanan bir raporuna göre, 4 Aralık'ta sona eren haftada, işsizlik yardımı için başvuran Amerikalıların sayısı, önceki haftanın yukarı yönlü revize edilen 227 bin seviyesinden 43 bin kişi azaldı. Raporda, en son 182 bin kişi olan işsizlik maaşına başvuranların, 6 Eylül 1969'dan bu yana en düşük seviyeye ulaştığı belirtildi.

Rapora göre, veri dalgalanmasını gidermenin bir yöntemi olan dört haftalık hareketli ortalama 21 bin 250 kişi azalarak 218 bin 750'ye geriledi. Son işsizlik başvuruları raporuna göre, 27 Kasım'da sona eren haftada düzenli devlet işsizlik ödeneği almaya devam eden insan sayısı 38 bin artarak 1,99 milyona çıktı.

Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti

Bu sayı, geçen sene Nisan ve Mayıs aylarında 20 milyonun üzerindeyken zirveye ulaşmıştı. Çalışma Bakanlığı tarafından geçen hafta yayımlanan verilere göre, ABD ekonomisine Kasım ayında 210 bin iş eklendi ve işsizlik oranı 0,4 puan azalarak yüzde 4,2 oldu. Ekonomistlerin 550 bin iş için beklentilerinin çok altında olan istihdam artışı, geçen Aralık ayından bu yana en düşük aylık kazancı temsil ederek, Kovid-19 pandemisi sebebiyle oluşan belirsizlik ortamında daha yavaş bir işe alım hızına işaret ediyor.

Editör: İRFAN KARSLI