Bakanlık, ABD'de tarımsal ticaret için yayınlanan son görünüm raporunda bu rakamın, ABD'nin Çin'e rekor düzeyde soya fasulyesi, mısır, ağaç yemişi, sığır eti, buğday ve kümes hayvanları ürünleri sevkiyatının etkisiyle Şubat ayında açıklanan bir önceki tahminden 3,5 milyar dolar daha yüksek olduğunu açıkladı.

ABD Tarım Bakanlığı, "Çin'in 2021 mali yılında, ABD'nin tarım ihracatında en büyük pazar olmaya devam edeceği tahmin ediliyor, Çin'i Kanada ve Meksika izliyor" dedi. Bakanlığa göre, 2021 mali yılında ABD'nin toplam tarım ihracatının da Şubat tahmininin 7 milyar dolar üzerine çıkarak 164 milyar dolar olması tahmin ediyor.

ABD Tarım Bakanlığı, tarım ürünleri ihracatındaki artışın temel sebepleri arasında; Çin'de rekor kırması beklenen ihracat görünümü, ihracatta rekor hacim ve değerler, emtia fiyatlarındaki keskin yükseliş ve azalan yurtdışı rekabetin bulunduğunu söyledi.

ABD Tarım Bakanı Tom Vilsack konuya ilişkin açıklamasında, "ABD'nin tarımsal ticareti küresel pandemi ve ekonomik daralma karşısında olağanüstü bir direnç gösterdi. Bu direnç, bugün yayınlanan ABD Tarım Bakanlığı ihracat tahminlerine de yansıyor" dedi.

Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Açıklamada Vilsack, "Tarım ekonomisine ve bir bütün olarak ABD ekonomisine güç veren kritik motorun ticaret olmaya devam ettiği çok açık ortada. Bugünkü tahmin, tarımsal ticaretteki ortaklarımızın ABD'de belirlilik ve güvenilirliğe dönüşe bir yanıt verdiklerini gösteriyor" dedi.

Editör: İRFAN KARSLI