Sauropod cinsi, bitki yiyen tarih öncesi bir sürüngene ait kalıntılar olduğuna inanılan keşif Queensland eyaletinin Eromanga kasabasının civarında yapıldı. Aynı zamanda Eromanga Doğa Tarihi Müzesi'nin işletme müdürü olan arkeolog Corey Richards, bu hafta yapılan keşifte bir kuyruk kemiği, bir omur kemiği ve kalça bölgesinden olduğuna inanılan geniş ve düz bir kemik bulunduğunu söyledi.

Perşembe günü Xinhua'ya verdiği demeçte Richards , "Avustralya'da dinozorlara ilişkin keşiflerin bilimde yeni olma şansı çok yüksek çünkü bilmediğimiz çok şey var" dedi. Arkeolojik "kazıların" yılda birkaç kez yapılabildiğini ve bulguların analiz edilebilmesi için müzede çok sayıda titiz laboratuvar çalışması yapılması gerektiğini söyleyen Richard, tüm fosillerin çıkarılmasının birkaç yıl alabileceğini kaydetti.

Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek

Eromanga Doğa Tarihi Müzesi Direktörü paleontolog Robyn Mackenzie ise yerel 9News kanalına verdiği demeçte, fosillerin yaklaşık 95 milyon yıllık olduğuna inandığını ve bu da fosillerin "Ülkenin en genç dinozorlarından birine" ait olabileceği anlamına geleceğini söyledi.

Eromanga Doğa Tarihi Müzesi, Avustralya'nın en büyük dinozoru olan 30 metre uzunluğundaki "Cooper" lakaplı bir titanozorun yanı sıra 100.000 yıl öncesine dayanan büyük memeliler dahil olmak üzere bitki ve dev hayvan fosillerine ev sahipliği yapıyor.

Editör: İRFAN KARSLI