Çin dünyanın en büyük endüstriyel robot pazarı olmaya devam ediyor Çin dünyanın en büyük endüstriyel robot pazarı olmaya devam ediyor

ABD İçişleri Bakanı Deb Haaland Salı günkü basın toplantısında "Bu adım, iklim acil durumunu ele alırken temiz ve daha adil bir enerji geleceği oluşturma çabalarımızda önemli bir dönüm noktası" dedi. ABD'li bakan, rüzgar enerjisinin artırılmasının, ABD Başkanı Joe Biden'ın elektrik sektörünü karbonsuz hale getirme konusundaki iddialı iklim hedefleri açısından kritik bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Ulusal Halk Radyosu (NPR) haberinde, bu gelişmeyi "Trump yönetimindeki rotayı tersine çeviren ve enerji alanında büyük bir değişime zemin hazırlayan son hamle" olarak nitelendirdi. 2,8 milyar ABD dolarlık proje, her biri su yüzeyinden yaklaşık 837 fit (yaklaşık 255 metre) yükseklikteki, yaklaşık bir mil (yaklaşık 1,6 km) aralıklarla duran 62 türbinden oluşacak. Türbinlerden gelen güç, okyanus tabanının altına gömülü kablolar aracılığıyla karadaki New England şebekesine bağlanacak.

Resmi açıklamaya göre, projenin her yıl Massachusetts'teki 400 bin eve enerji sağlayacak kadar yenilenebilir elektrik üretmesi, elektrik abonelerinin milyarlarca dolar tasarruf etmesi ve eyaletteki yıllık karbondioksit (CO2) emisyonlarını yaklaşık 1,68 milyon metrik ton azaltması bekleniyor.

Biden yönetimi, Mart ayında, 2030 yılına kadar 30 gigawatt'lık deniz üstü rüzgar enerjisi kapasitesi kurulmasını ulusal bir hedef olarak açıklamıştı. Beyaz Saray'a göre, bu amaca ulaşmak binlerce kişiye iş imkanı yaratacak ve her yıl Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yaklaşık 10 milyon eve yetecek kadar temiz elektrik sağlayacak.

Editör: İRFAN KARSLI