Gündem

ABD hastaların kendilerini test edebileceği ilk Kovid-19 testini onayladı!

Kullanıcıların, test kitinde bulunan test çubukları ile burunlarından bir numune alıp, çubuğu bir viyalin içinde döndürmeleri gerekiyor. FDA, sonuçların (yani kişide koronavir...

Abone Ol

Kullanıcıların, test kitinde bulunan test çubukları ile burunlarından bir numune alıp, çubuğu bir viyalin içinde döndürmeleri gerekiyor. FDA, sonuçların (yani kişide koronavirüs bulunup bulunmadığının) en fazla 30 dakika içinde test ünitesinin ışıklı ekranından okunabileceğini belirtti.

Lucira Health tarafından geliştirilen test kiti, bir sağlık hizmetleri sağlayıcısı tarafından Kovid-19 olduğundan şüphelenilen, 14 yaş ve üstü bireylerin evde kullanımı için onaylandı.

FDA, testin aynı zamanda sağlık kurumlarında da -örneğin acil servislerde veya hastanelerde- her yaş için kullanılabileceğini, ancak 14 yaşından küçüklerden numune alma işleminin bir sağlık hizmeti sağlayıcısı tarafından yapılması gerektiğini belirtti.

FDA Komisyon Üyesi Stephen M. Hahn, "Evde uygulanabilen Kovid-19 teşhis testlerinden daha önce onaylanan olmuştu, ama bu tamamen kendi kendine uygulanabilen ve evde sonuç veren ilk test" dedi.

Tek kullanımlık test şu anda yalnızca reçeteyle alınabiliyor.