WASHINGTON, 9 Aralık (Xinhua) Bağımsız bir ABD gazetesi olan Daily Orange'a göre, Amerika Birleşik Devletleri'nde ırk ayrımcılığı yasa dışı ilan edilse de siyaset, iş dünyası, eğitim ve istihdamın da aralarında olduğu pek çok alanda hala sorun olmaya devam ediyor. New York merkezli kar amacı gütmeyen gazetenin internet sitesi Syracuse'te çıkan yakın tarihli bir makalede, "Bu (ırksal ayrımcılık), eğitim, iş dünyası ve siyasi sistemlerde açıkça görülüyor. Ayrımcılığa karşı çıkmak için oluşturulan yasalara rağmen toplumumuza ekonomik olarak kök salmış durumda" denildi.

Yazıda, "ABD Yüksek Mahkemesi'nin devlet okullarında ırk ayrımını yasaklamasından 67 yıl sonra ABD'deki çok sayıda siyah öğrenci kendilerini şehirlerdeki okullarda aşırı bir şekilde ayrımcılığa uğramış, ciddi bir kriz içinde ve yakın bir çöküş tehlikesi altında olan eğitim sisteminde sıkışmış olarak görüyor" görüşüne yer verildi. Makalede "1965 tarihli büyük Oy Hakları Yasası'nın oy vermede ırk ayrımcılığını yasaklamasının üzerinden 56 yıl geçmesine rağmen, Amerika'da şehirde ve kırsal kesimlerinde yaşayan siyah insanlar siyah politikacılara oy verebiliyor fakat seçmenlerin baskılanması sebebiyle bu politikacılar göreve gelemiyor ve seçmenlerin istediği değişiklikleri uygulayamıyor" ifadeleri kullanıldı.

Bingöl'de 4,5 Büyüklüğünde Deprem Yaşandı ! Bingöl'de 4,5 Büyüklüğünde Deprem Yaşandı !

Yazıda 1968 tarihli Adil Konut Yasasına rağmen siyah Amerikalıların şehir içinde ve banliyö bölgelerinde aşırı ayrımcılığa uğradığı, pek çoğunun "evsizlik yaşadığı, kaldırımlarda, köprülerin altında ve terk edilmiş binalarda uyuduğu" belirtildi. Siyah Amerikalıların en yüksek işsizlik oranlarıyla karşı karşıya olduğu belirtilen makalede, pek çoğunun hızla yoksulluğa sürüklendiği ve sokaklarda sadaka dilendiği, siyah iş insanlarının "Amerika'da veya Amerika ile çok az iş yapabildiği" kaydedildi.

Editör: İRFAN KARSLI