Sağlık

ABD CDC, yolcu gemilerini Kovid-19 salgınlarıyla ilgili araştırıyor

WASHİNGTON, 30 Aralık (Xinhua) -- Toplam 88 gemi, CDC'nin Kovid-19 salgınları için incelemesi ya da gözlemi altında bulunuyor. CDC'nin internet sitesinde yer alan en son veril...

Abone Ol

WASHİNGTON, 30 Aralık (Xinhua) -- Toplam 88 gemi, CDC'nin Kovid-19 salgınları için incelemesi ya da gözlemi altında bulunuyor. CDC'nin internet sitesinde yer alan en son verilere göre, dört başka gemi daha kurum tarafından izleniyor. Kurum, CDC'nin Koşullu Seyir Düzeni Çerçevesinin Geçici Uzatılması ve Değiştirilmesi kapsamında simülasyon veya kısıtlı seferlerde yolcuların gemilerle yola çıktığı sırada bir soruşturma gerektiği zaman yolcu gemilerini takip edeceğini duyurdu.

Yolcu gemileri Kovid-19'un bulaşması için her zaman bir miktar risk oluştursa da CDC internet sitesinden yaptığı açıklamada, gemi yolcularının işlemlerinin liman personeli, mürettebat üyeleri ve yolcular arasında Kovid-19 bulaşma riskini azaltacak şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla yolcu gemisi operatörleriyle birlikte çalışmaya kararlı olduğunu kaydetti.

Omicron varyantı enfeksiyonların son derece yüksek seviyelere çıkmasına sebep olmayı sürdürürken, Kovid-19 vakaları yeniden rekor seviyelere çıkıyor. Johns Hopkins Üniversitesi'nin verilerine göre, ülkede Pazartesi günü 510 binden fazla günlük Kovid-19 vakası görülerek korkunç bir rekor kaydedildi.