Sağlık

ABD CDC danışmanları, 5-11 yaş arası çocuklar için Pfizer'in Kovid-19 aşısını tavsiye etti

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) danışmanlarının Salı günü oybirliğiyle 5 ila 11 yaş aralığındaki ABD'li çocukların Pfizer-BioNTech tarafından yapılan düşük doz...

Abone Ol

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) danışmanlarının Salı günü oybirliğiyle 5 ila 11 yaş aralığındaki ABD'li çocukların Pfizer-BioNTech tarafından yapılan düşük dozlu Kovid-19 aşısından olmasını onaylamasıyla birlikte sayıları 28 milyon civarında olan bu yaş grubu yakın zamanda aşılanabilecek. National Public Radio'nun (NPR) haberinde "Bu tavsiyeler CDC Direktörü Dr. Rochelle Walensky tarafından onaylanırsa, beklendiği gibi, çocuklar önümüzdeki birkaç gün içinde aşılarını yaptırmaya başlayabilir" denildi.

Yetişkin dozunun üçte biri olan aşı, üç hafta arayla iki doz halinde verilecek. Pfizer, yan etkileri en aza indirmek ve yine de güçlü bağışıklık sağlamak için daha düşük dozun seçildiğini kaydetti. ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Cuma günü 5-11 yaş arası için aşının acil kullanım iznini vermişti. 12 yaş ve üstüne verilen orijinal doz 30 mikrogram olurken FDA, küçük çocuklarda 10 mikrogramlık Pfizer aşı dozunu onaylamıştı. Beyaz Saray Kovid-19 ile mücadele koordinatörü Jeffrey Zients, Pazartesi günü, yönetimin bu yaş grubundaki herkes için yeterli miktarda düşük doz çocuk aşısı satın aldığını söyledi. CDC'nin son verilerine göre, 5-11 yaş arasındaki 172 ABD'li çocuk Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti ve 8.300'den fazla çocuk hastaneye kaldırıldı.