BRÜKSEL, 20 Aralık (Xinhua) Avrupa Komisyonu'nun duyurusunda, "Komisyon, bugün Pfizer-BioNTech ile, mRNA aşılarının üye ülkelere birkaç hafta içinde başlamak üzere teslimini hızlandırması konusunda anlaşmaya varmıştır" denildi. Buna göre Ocak ayında beş milyon doz aşı, Şubat ayında beş milyon doz aşı ve Mart ayında da ilave on milyon doz aşının teslimi yapılacak.

Bu aşılar Pfizer-BioNTech'in daha önce programlanmış olan 195 milyon doz aşı teslimatına ilave edilecek ve birinci çeyrekte teslim edilecek toplam doz sayısını 215 milyona çıkaracak. Avrupa Komisyonu'nun bu duyurusu, Komisyon'un Perşembe günü Moderna'nın mRNA aşılarının AB ülkelerine teslimatını hızlandırmayı kabul ettiği açıklamasının ardından geldi. Avrupa Birliği'nin icra organı olan Avrupa Komisyonu, "Avrupa Birliği'nde geçtiğimiz aylarda kötüleşen epidemiyolojik duruma bakıldığında, tam aşılanma ve hatırlatma dozlarının yapılması AB'nin en başta gelen sağlık öncelikleridir" dedi.

Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor

Editör: İRFAN KARSLI