Sağlık

AB genelinde 300 milyondan fazla Kovid-19 aşısı yapıldı

Von der Leyen mesajında, "AB'de 300 milyondan fazla aşı yapıldı. Her geçen gün hedefimize daha da yaklaşıyoruz: gelecek ay içinde AB'deki yetişkinlerin yüzde 70'ini aşılamak i...

Abone Ol

Von der Leyen mesajında, "AB'de 300 milyondan fazla aşı yapıldı. Her geçen gün hedefimize daha da yaklaşıyoruz: gelecek ay içinde AB'deki yetişkinlerin yüzde 70'ini aşılamak için yeterli dozun teslim edilmesini sağlamak" ifadesini kullandı.

Pazartesi günü itibarıyla AB'li yetişkinlerin yüzde 53,3'ü en az bir doz aşı olmuş durumdayken, 27 üyeli blok, toplam 353 milyon doz aşı teslim aldı. Avrupa Komisyonu Sözcüsü Dana Spinant, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Bugüne dek AB'deki tüm yetişkinlerin yaklaşık üçte biri tamamen aşılandı" dedi.

AB'nin aşı stratejisi, farklı aşı türlerinden oluşan bir portföye dayanıyor. Bugüne kadar Avrupa İlaç Ajansı tarafından beş aşıya şartlı pazarlama izni verildi. AB üyesi ülkeler tarafından ön satın alma anlaşmaları yoluyla 4,4 milyar doza kadar aşı satın alınmış durumda.

Kovid-19 aşısı tamamlanan AB vatandaşları, aşı verilerini AB Dijital Kovid-19 Sertifikası'na girebilecek. 1 Temmuz'da faaliyete girecek sağlık sertifikası, AB vatandaşlarının Schengen bölgesi içinde kısıtlama olmadan seyahat edebilmelerini sağlayacak.