Gündem

Alman Bakan: 'AB Enerji Sistemini Dönüştürmek İçin Fırsat Penceresini Kullanmalı!'

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier'in Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre, büyük ekonomilerin Paris Anlaşması uyarınca emisyonlarını azaltacağını duyurması Avr...

Abone Ol

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier'in Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre, büyük ekonomilerin Paris Anlaşması uyarınca emisyonlarını azaltacağını duyurması Avrupa Birliği (AB) için yeni fırsatlar yarattı.

AB enerji bakanları toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında Altmaier, "İklim politikası hedeflerimiz için artık önümüzde yeni fırsatlar var; Joe Biden'ın kapısını çalacağız" dedi.

Mevcut ABD yönetimi, imzacılarına iklim değişikliğiyle mücadelede sera gazı emisyonlarını azaltmaları için hedefler belirleyen Paris Anlaşması'ndan çekilmişti.

ABD'nin seçilmiş başkanı Biden, Ocak 2021'de göreve gelince ülkesinin anlaşmayı yeniden kabul edeceğini defalarca söylemişti.

Çin ile de "Sonuna kadar kullanacağımız bir fırsat penceresi var" diyen Altmaier, Çin'in emisyonların azaltılmasını hızlandıracağına ve 2060 yılına kadar karbon nötrlüğüne ulaşacağına dair açıklamasına atıfta bulundu.

Altmaier, Japonya ve Güney Kore'nin de AB gibi 2050 yılına kadar iklim nötrlüğünü sağlama sözü verdiğini belirtti.

Bakana göre AB, Almanya başkanlığında AB Konseyi'nce kabul edilen yeni hidrojen stratejisini uygulama fırsatını değerlendirmeli.

"Dünya çapında hidrojen ekonomisine geçmek üzereyiz" diyen Altmaier, bütün dünyayı kapsayan bir yenilenebilir enerji üretim ve taşıma ağı oluşturmak için uluslararası işbirliğine ihtiyaç var, dedi.

Bakan, AB'nin önümüzdeki birkaç ayı küresel müzakerelerdeki rolünü güçlendirmek için kullanacağını söyledi ve "Önemli bir adım attık. Başarıya ulaşmak istiyoruz" diye ekledi.

AB liderleri Cuma günü birliğin sera gazı emisyonlarını 2030 sonuna kadar 1990 düzeyine kıyasla en az yüzde 55 oranında azaltmak için bir anlaşmaya varmıştı.