Gündem

AB, BioNTech/Pfizer'ın aşısından 300 milyon doz satın alacağını söyledi!

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Salı günü yaptığı açıklamada Avrupa Birliği'nin (AB) Alman şirketi BioNTech ile ABD'li ortağı Pfizer tarafından ortaklaşa gelişt...

Abone Ol

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Salı günü yaptığı açıklamada Avrupa Birliği'nin (AB) Alman şirketi BioNTech ile ABD'li ortağı Pfizer tarafından ortaklaşa geliştirilen Kovid-19 aşısından 300 milyon doz satın almak için bu şirketlerle bir anlaşma imzalayacağını söyledi.

Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Leyen, "Bu, şu ana kadar en fazla umut veren aşı" dedi. Anlaşmanın Çarşamba günü imzalanması bekleniyor. AB, Kovid-19 aşısı almak için ilaç firmalarıyla dördüncü anlaşmasını yapmış olacak.

BioNTech ve Pfizer, Pazartesi günü, geliştirdikleri aşı adayının daha önce kanıtlanmış SARS-CoV-2 enfeksiyonu geçirmememiş katılımcılarda Kovid- 19'u önlemede yüzde 90'ın üzerinde başarılı olduğunu açıklamışlardı.

Dünya, Kovid-19 pandemisiyle müdacele ederken, aralarında Almanya, Çin, Rusya, Birleşik Krallık ve ABD'nin de bulunduğu bir dizi ülke hastalığa karşı aşı bulmak için birbiriyle yarışıyor.