8 Şubat'ta açıklanması beklenen engelli kamu personeli atama sonuçları bugün açıklandı. EKPSS Yerleştirme sonuçlarını Adaylar, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir.
Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Kurumlar yerleştirme bilgilerini, elektronik ortamda mevcut erişim şifreleri ile edineceklerdir. Bu amaçla internet erişim şifresi edinmemiş kurumların, ÖSYM Çağrı Merkezinden (444 67 96) erişim şifresi edinmeleri gerekmektedir. Bir kadroya yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildiği kuruma başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini yerleştirildiği kurumdan öğreneceklerdir.

Aşağıdaki linkten sonuç sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz.

https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=8385

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Engelli Memur Atama Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. İşte konuşmasından satır başları;

- Bugünkü atamayla birlikte kamudaki engelli sayımız 66 bine ulaşmış olacak.

- Son 19 yılda kamuda istihdam edilen engelli sayısı 192 bin sınırına dayandı.

- Yeter ki, kalpler, gönüller, fikirler engelli olmasın. Bunun dışındaki her engeli aşacak azme, inanca ve güce sahibiz.

- Bu ülkede evinin en ücra köşesinde kilitli bir şekilde insani ihtiyaçlardan yoksun yaşamaya mahkum edilmiş engelliler vardı. Bu ülkede sokağa çıktığında horlanan, kötü muameleler gören engelliler vardı. Normal şartlarda geçimini sağlamakta, evine bakmakta zaten zorlanan ailelerin, engelli bireylerin yükü altında ezildiği dönemler yaşadık.

Çin Ejderha Teknesi Festivali’ne hazırlanıyor Çin Ejderha Teknesi Festivali’ne hazırlanıyor

- Engelli bireylerin aileleri üzerindeki maddi yükleri kaldıracak önlemleri öncelikli olarak aldık. Kendi aileleri yanında bir yere kapatılmadan yaşamalarını sağlayacak ihtiyaçları karşıladık.

Editör: İRFAN KARSLI