BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Pazar günü yaptığı açıklamayla, 5 milyon Yemenlinin "gelecek yıl muhtemelen kıtlığa ramak kala yaşayacağı" uyarısında bulundu.

Büyüleyici Siçuan Yüksek Eğitim Sergisi İstanbul’da düzenlendi Büyüleyici Siçuan Yüksek Eğitim Sergisi İstanbul’da düzenlendi

BM örgütü, resmi Twitter hesabından yaptığı kısa açıklamada, Yemen nüfusunun yarıdan fazlasının 2021'de açlığa daha çok itilebileceğini söyledi.

Yemen'in başkenti Sana'daki El-Sabeen Hastanesi'nde, yetersiz beslenme nedeniyle tedavi gören Yemenli bir kız yatarken görülüyor, 13 Aralık 2020. (Fotoğraf: Mohammed Mohammed/Xinhua)

Açıklamaya göre, savaşın harap ettiği Arap ülkesinde tahminen 50 bin kişi 2021 yılında kıtlığa yakın koşullarda yaşayacak. FAO, BM girişiminin yalnızca yüzde

49 oranında finanse edildiğini, Yemen'i kurtarmak içinse acil desteğe ihtiyaç duyulduğunu belirtti.


Yemen'in başkenti Sana'daki El-Sabeen Hastanesi'nde bir baba, yetersiz beslenme nedeniyle tedavi gören çocuğunun ayaklarını ellerinde tutarken görülüyor, 13 Aralık 2020. (Fotoğraf:Mohammed Mohammed/Xinhua)

Yemen, Husi isyancıların birkaç kuzey vilayetini kontrol altına alıp uluslararası alanda tanınan Devlet Başkanı Abdurabbu Mansur el-Hadi yönetimini başkent Sana'dan zorla çıkardığı 2014 sonundan bu yana iç savaş batağında.

Beş yıldan fazla süren şiddetli çatışmalar, hastalıklar, ekonomik yıkım ve kamu kurum ve hizmetlerindeki çöküş sonucu Yemen'de dünyanın en kötü insani krizi yaşanıyor.

Editör: İRFAN KARSLI