Çin'de geliştirilen büyük video oluşturma modeli Vidu küresel kullanıma açıldı Çin'de geliştirilen büyük video oluşturma modeli Vidu küresel kullanıma açıldı

Yapay zeka (AI), Shanghai kentinin ulusal stratejiyi hayata geçirmek için kritik olarak geliştirdiği önde gelen üç endüstriden biridir ve aynı zamanda şehrin dijital dönüşümü için önemli bir itici güçtür. Konferansa katılan birçok şirket ileri teknolojik ürünlerini tanıttı. Önümüzdeki 2-3 yıl içinde Baidu’nun paylaşım insansız araç servisinin Çin’de 30 şehre açılacağı duyuruldu. Baidu’nun en son akıllı arabasının da hızlı geliştirildiği ve önümüzdeki 2-3 yıl içinde robot benzeri bir araba çıkabileceği kaydedildi.

Tecent şirketi, evreni keşfetmek için AI teknolojisini kullanarak Çin Ulusal Astronomik Gözlemevi ile ortaklaşa Yıldız Keşif Programı’nı başlatacaklarını belirtti. Sıfır karbon emisyonu çağına gireceğiz. Klima sektörünün elektrik tüketimi toplam tüketimin yüzde 15’ine ulaşmıştır. Gree Electric, 9 yılda sıfır karbon kaynağı teknolojisini geliştirdi. Böylece küresel sıcaklık yükselmeye devam ederken böyle bir teknoloji kullanılarak sıcaklığın 0,5 derece düşmesi bekleniyor.

Editör: İRFAN KARSLI