Şirketin ilk sonuçlarına göre, dünya genelinde toplam bilgisayar sevkiyatı 2020'de 275 milyon adede ulaştı. Bu sonuçlar 2019'a göre yüzde 4,8 artışı ve on yıldaki en yüksek yıllık büyümeyi ortaya koyuyor. Gartner'ın verilerine göre, 2020'nin dördüncü çeyreğinde dünya genelinde bilgisayar sevkiyatı 79,4 milyon adede ulaşarak önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 10,7'lik bir sıçrama gerçekleştirdi.

Çin'in hibrit çimen teknolojisi gelişmekte olan ülkelerde insanlara geçim kaynağı sağlıyor Çin'in hibrit çimen teknolojisi gelişmekte olan ülkelerde insanlara geçim kaynağı sağlıyor

Gartner, kurumsal bilgisayar harcamalarının 2020'nin dördüncü çeyreğinde zayıf kaldığını, ancak Çin gibi ekonominin Kovid-19 çöküşünden toparlanmaya başladığı bazı bölgelerde iş büyümesinin biraz daha güçlü olduğunu kaydetti. Gartner'a göre çevrimiçi eğitim ve uzaktan çalışma gibi insanların günlük yaşamındaki değişiklikler pandemi sonrası dönemde de devam ederse, bilgisayar sevkiyatlarındaki bu büyüme ivmesinin en azından 2021'in ilk yarısında devam etmesi muhtemel.

Editör: İRFAN KARSLI