2024 Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na 70'ten fazla ülke ve kuruluş katılacak 2024 Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na 70'ten fazla ülke ve kuruluş katılacak

BEİJİNG, 24 Ekim (Xinhua) -- 10. Beijing Xiangshan Forumu, 29-31 Ekim tarihlerinde Beijing Uluslararası Konferans Merkezi'nde düzenlenecek. Forumun hazırlık çalışmaları komitesinin genel sekreter yardımcısı Zhao Yufei Salı günü yaptığı açıklamada, bu yılki forumda katılımcı sayısı ve düzeyinin rekor seviyelere ulaştığını belirterek, gelişmekte olan ülkelerin yanı sıra uluslararası ve bölgesel kuruluşların katılımının da önemli ölçüde arttığını söyledi.

Pazartesi günü itibarıyla 90'ı aşkın ülke ve uluslararası kuruluştan resmi heyetlerin foruma katılım teyidi yaptığını belirten Zhao, 50'den fazla ülke ve bölgeden 200'ün üzerinde uzmanın da katılım için başvurduğunu ifade etti.
Forum, ortak geleceğe sahip küresel bir toplumun inşası sürecinde tüm ülkelere savunma ve güvenlik konularında tartışma, görüş alışverişi yapma ve farklılıkları çözüme kavuşturma fırsatı sağlayacak. Dört genel kurul toplantısı ve sekiz grup toplantısının düzenleneceği forumda ayrıca, "Önde Gelen Uzmanların Görüşleri" ve "Genç Yetkililer Semineri" başlıklı iki seminer de dahil olmak üzere çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Editör: Şeymanur Erbay