Çin'in Shanghai kentinde Bebinca Tayfunu'na karşı önlemler artırıldı Çin'in Shanghai kentinde Bebinca Tayfunu'na karşı önlemler artırıldı

GUİYANG, 24 Ekim (Xinhua) -- Çin'in güneybatısındaki Guizhou eyaletinde yer alan Huajiang Büyük Kanyon Köprüsü'nün son ana kulesinin Salı günü tamamlanmasıyla, dünyanın en yüksek köprüsünün inşasında önemli bir adım tamamlanmış oldu. Köprü tabliyesi ile Beipanjiang Nehri arasında 625 metrelik tasarım yüksekliğine sahip Huajiang Büyük Kanyon Köprüsü, 2025 yılında tamamlandığında dünyanın en yüksek köprüsü olacak.

Guanling Bouyei-Miao Özerk İlçesi'nde bulunan 2.890 metre uzunluğundaki köprü, Liupanshui kentinin Liuzhi özel bölgesi ile Guizhou eyaletinin Qianxinan Bouyei-Miao Özerk İli'nin Anlong ilçesini birbirine bağlayan otoyolun bir parçası olma özelliğini taşıyor. Proje yöneticisi Wang Chaoguo, temel kazığının çakılmasından ana kulelerin tamamlanmasına kadar geçen sürenin 670 günü aştığını ve ekibin, köprünün üstyapısı üzerinde çalışmaya devam edeceğini söyledi. Köprü, kanyonu geçmek için gereken 70 dakikalık süreyi yaklaşık bir dakikaya indirecek ve böylece yerel sosyal ve ekonomik kalkınmanın yanı sıra kırsalın yeniden canlandırılmasına yardımcı olacak. Engebeli dağlar ve geçitler arasında yer alan Guizhou eyaleti, dünyanın en yüksek 100 köprüsünün yaklaşık yarısına ev sahipliği yapıyor.

Editör: Şeymanur Erbay