Louisiana Valiliği'nin Kamu Hizmetleri Komisyonu'na dayandırarak verdiği rakamlara göre, kasırganın etkisi en yüksekteyken eyalette yaklaşık 531 bin kişi elektriksiz kaldı.

Elektrik şirketleri, Perşembe sabahı New Orleans bölgesinde yaklaşık 470 bin kişinin elektriğinin kesildiğini bildirdi. Yerel medyada çıkan haberlerde elektrik şirketlerinin, kesintinin bu hafta sonu giderileceğine dair açıklamaları yer aldı. Bazı bölgelerde ise elektriğin geri gelmesi için insanların bekleme süreleri 10 güne kadar çıkıyor.

Elektrik kesintilerinin çoğunluğu, Zeta Kasırgası'nın ardından New Orleans yetkililerine bildirilen 200'ü aşkın "ağaç devrilmesine bağlı acil durumdan" kaynaklanıyor. Yerel medya, devrilen ağaçların bazılarının elektrik hatlarını kopardığını söylüyor.

Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti

Ulusal Kasırga Merkezi'ne göre Zeta Kasırgası'nın seviyesi tropikal fırtına seviyesine geriledi. Louisiana, Mississippi ve Georgia eyaletlerinde Zeta Kasırgası'na bağlı en az üç ölüm meydana geldiği bildiriliyor. 

Editör: İRFAN KARSLI