Dünya

Zambiya Cumhurbaşkanı'ndan yağmur suyu toplama teknolojileri geliştirme çağrısı

Zambiya'nın yağışlı mevsimlerde yağmurun keyfini çıkarmaya devam ettiğini kabul eden Cumhurbaşkanı, ülkesinin hem evlerde hem de sanayi alanında suyun nasıl biriktirileceğine...

Abone Ol

Zambiya'nın yağışlı mevsimlerde yağmurun keyfini çıkarmaya devam ettiğini kabul eden Cumhurbaşkanı, ülkesinin hem evlerde hem de sanayi alanında suyun nasıl biriktirileceğine ilişkin teknolojiye sahip olmamasıyla ilgili endişesini dile getirdi.

Yeni göreve gelen Su Geliştirme, Sağlık ve Çevre Koruma Bakanı Raphael Nakachinda'nın yemin töreninde konuşan Cumhurbaşkanı, "Halkımızın yararı için yağmur suyunu biriktirmenin zamanı geldi, çünkü ülkeye yıl boyunca yağmur yağmıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı, su ve sanitasyon hizmetlerine evrensel anlamda erişim sağlamak için su kaynaklarının etkili yönetimi ve gelişimini temin etme konusunda yeni bakana çağrıda bulundu. Lungu'ya göre, su kaynaklarının yönetimi ve gelişiminin etkili şekilde sağlanamaması, ülkenin sadece kentsel değil kırsal bölgelerinin de sürekli sellerle karşı karşıya kalmasına neden oldu.

Hükümetin suya erişimi artırma amaçlı olarak başlattığı temel çabaları kabul eden Zambiya Cumhurbaşkanı, temiz su ve halkın ihtiyaçlarını karşılayan sağlam çevre yönetiminin sağlanmasınınsa hala sorun olmaya devam etmesine dair endişelerini dile getirdi. Lungu, su sektöründe kamu-özel ortaklıklar aracılığıyla yatırım alanları oluşturacak politika ve programların uygulanması yönündeki çabaların iki katına çıkarılması çağrısında bulundu.