Dünya

Yunanistan'ın Samos adası açıklarında sığınmacıları taşıyan botun devrilmesi sonucu bir çocuk öldü!

Yunan yetkililer, Pazar günü Türkiye'den Yunanistan'a sığınmacı ve göçmenleri taşıyan şişme bir botun Ege Denizi'nde, Yunanistan'ın Samos adası açıklarında devrilmesiyle botta...

Abone Ol

Yunan yetkililer, Pazar günü Türkiye'den Yunanistan'a sığınmacı ve göçmenleri taşıyan şişme bir botun Ege Denizi'nde, Yunanistan'ın Samos adası açıklarında devrilmesiyle botta bulunan bir çocuğun öldüğünü söyledi.

Yunanistan Sahil Güvenliği Merkezi'nden e-posta aracılığıyla yapılan basın açıklamasına göre, kaza sonrasında bir çocuğun cesedi denizden çıkarılırken 11 sığınmacı ve göçmen ise kurtarıldı.

Ardından, adanın sahil şeridinde 13 kişi daha bulundu.

Başta Türkiye'den Yunanistan'a olmak üzere kitlesel bir sığınmacı ve göçmen akışının başladığı 2015 yılından bu yana Ege Denizi'nde yüzlerce kişi öldü.

2016 kışında Balkan rotasındaki sınırların kapatılmasına kadar bir milyonun üzerinde insan Yunanistan'a giriş yaparken, bu insanların büyük çoğunluğu diğer Avrupa ülkelerine geçiş yaptı.

Sorunun çözümü amacıyla 2016 yılında Avrupa Birliği ile Türkiye arasında varılan anlaşmanın ardından göç dalgası önemli ölçüde azalmıştı. Buna rağmen, her yıl binlerce sığınmacı ve göçmen hala Yunanistan'a geçmeye devam ediyor.

Yunan makamlarına göre, Yunanistan'da halen yaklaşık 90 bin mülteci bulunuyor. Bunların 18 bin kadarı, içlerinde Samos'un da bulunduğu beş Yunan adasındaki aşırı kalabalık tesislerde ağırlanıyor.