Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek

ADEN, 24 Ağustos (Xinhua) -- İngiltere Deniz Ticaret Organizasyonu (UKMTO), Kızıldeniz'de sürüklenen Yunanistan bandıralı petrol tankerinde üç yangın gözlemlendiğini ve geminin batma riskiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi. MV SOUNION adlı gemi, son iki günde Yemen'deki Husilerin tekrarlanan saldırılarına hedef oldu. 150.000 ton ham petrol taşıyan gemi ilk olarak Çarşamba günü Hudeyde liman kentinin yaklaşık 77 deniz mili (yaklaşık 143 kilometre) uzağında iki küçük tekneden açılan silah ateşine maruz kaldı. Sonraki saldırıda gemiye isabet eden üç adet tanımlanamayan roket yangına yol açarak geminin motorunun durmasına neden oldu. İngiltere Deniz Ticaret Organizasyonu Perşembe günü Yunanistan'a ait ve Yunanistan bandıralı petrol tankerinin 25 mürettebatının tümümün Avrupalı bir savaş gemisi tarafından kurtarıldığını duyurdu.

Avrupa Birliği'nin Kızıldeniz donanma misyonu "Aspides" yaptığı açıklamada gemilerinden birinin kurtarma operasyonu sırasında bir insansız yüzey gemisini imha ettiğini teyit etti. Kurtarılan mürettebat daha sonra Cibuti'ye götürüldü. "Aspides", MV SOUNION gemisinin an itibarıyla hem navigasyon hem de çevre açısından tehlike oluşturduğu uyarısında bulundu. Yemen'deki silahlı Husiler Perşembe günkü saldırıların sorumluluğunu üstlendi. Husi askeri sözcüsü Yahya Sarea, gruba ait El-Mesira televizyonunda MV SOUNION gemisini işleten şirketin İsrail'le ticaret yapması nedeniyle gemiyi hedef aldıklarını söyledi. Sarea, "Saldırı isabetli oldu ve gemi batma riskiyle karşı karşıya" ifadelerini kullandı.

Kaynak: rss