ATİNA, 19 Ocak (Xinhua) -- Çin'in başkenti, 4-20 Şubat tarihleri arasında Kış Olimpiyatları'na, ardından Paralimpik Kış Oyunları'na ev sahipliği yapacak. Beijing, bugüne dek hem yaz hem de kış Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapan ilk şehir olarak Olimpiyat tarihinde bir ilke imza atacak.

Türk Milli Takımı Ermenistan Engelini 2 Golle Aştı Türk Milli Takımı Ermenistan Engelini 2 Golle Aştı

Aynı zamanda Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyesi olan Capralos, Çin'in çevreyi korumadaki rolüne dikkat çekerek, Beijing'in yeşil Olimpiyat önerisinin bundan sonra Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapanlar için de yol gösterici olacağını söyledi.

Capralos, "Bütün dünya, Çin'in Olimpiyat Oyunları tarihindeki bana göre en yeşil organizasyonlardan birini yaratmak için gerçekleştirdiği olağanüstü çalışmaya tanık oluyor" dedi. Capralos, Beijing Organizasyon Komitesi'nin Sürdürülebilirlik Planı kapsamında, 2008 Beijing Yaz Olimpiyatları'nda kullanılan birçok mekanın 2022 Kış Olimpiyat Oyunları için yeniden kullanılacağını örnek göstererek bunun çok etkileyici olduğunu söyledi.

Capralos, Çin'in karbon dengeleme önlemleri ve yeşil enerji yöntemlerinin, ülkenin karbon nötrlüğünü savunma ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlama misyonuna bağlı olduğuna dair dünyaya açık bir işaret gönderdiğini belirtti. HOC Başkanı, Beijing 2022 Organizasyon Komitesi'nin; çevrenin korunmasına, kaynakların muhafaza edilmesine ve çevre dostu olmasına öncelik verdiğinin açık olduğunu vurguladı. Capralos, "Çin'in stratejisinin geleceğe öncülük edeceğini ve Olimpiyat Oyunları'nın tüm hazırlık ve sunum sürecinde devrim yaratacağını umuyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: İRFAN KARSLI