Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı

Yetkililer, basın toplantısında bu uygulamanın, organ nakli olmuş hastalar ve kemoterapi alan kanser hastaları gibi yüksek riskli hastaları ilgilendirdiğini söyledi. Ulusal Aşı Komitesi Başkanı Maria Theodoridou, aşıların etkinliğinin tam doz aşı olunduktan aylar sonra düşmeye başlaması nedeniyle takviye dozun en hassas durumdaki kişilere fazladan koruma sağlayacağını belirtti. Theodoridou, aynı zamanda virüsün yayılmasını kontrol altına almak ve hastaneye yatışlardaki artışı önlemek amacıyla, tam doz aşı olan nüfusun oranını arttırmanın da çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Akropolis'in eteklerinde bir kafede oturan insanlar, 3 Mayıs 2021. (Fotoğraf: Marios Lolos/Xinhua)

Sağlık Bakanlığı Genel Sekreteri Marios Themistocleous, Yunanistan'da 5,6 milyonun üzerinde kişinin tam doz aşı olduğunu, bunun da nüfusun yüzde 53,5'ine ve yetişkin nüfusun yüzde 62,7'sine karşılık geldiğini vurgulayarak herkesi aşı olmaya çağırdı.

Yunanistan, şu ana kadar devlet hastaneleri ve özel hastanelerin yanı sıra yaşlılara hizmet veren kurumlardaki doktorlar, hemşireler ve çalışanlar için Kovid-19 aşısını zorunlu tuttu. Ağustos ayının ortasından itibaren aşı olmayanlar ücretsiz açığa alındı.

Ulusal Halk Sağlığı Kuruluşu'na göre Yunanistan'da Pazartesi günü itibariyle son 24 saatte 2 bin 628 yeni vaka ve 34 yeni ölüm kayda geçti. Öte yandan tüm ülkedeki hastanelerde 319 hasta solunum cihazına bağlı bulunuyor. Bakanlık uzmanlarının bildirdiğine göre, son iki hafta içerisinde yoğun bakım ünitelerine yatışlar yaklaşık yüzde 30 artarken tüm ülkedeki yoğun bakım ünitelerinin yaklaşık yüzde 60'ı dolmuş durumda.

Editör: İRFAN KARSLI