Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti

Yunan haber sitesi newsit.gr'nin Salı günü verdiği habere göre, bu rakam, işsizlik yardımları, vergi indirimleri, sosyal güvenlik fonlarına devlet katkısı ve pandemiden etkilenen hanelerin ve işletmelerin kredilerinin ve kiralarının yükünü hafifletmek amacıyla bir dizi başka müdahale için kullanıldı.

Maliye Bakanlığının yazılı basın açıklamasında, destek tedbirlerinin önümüzdeki aylarda da devam edeceği belirtildi ve Yunanistan'ın yeni zorlukların üstesinden gelmek için yeni AB kurtarma fonundan toplam 32 milyar euro alacağı hatırlatıldı.

Yunan İstatistik Kurumu'na (ELSTAT) göre, Yunan ekonomisinin işletmelerinin ve faaliyetlerinin tamamının 2019'da 307 milyar euro olan cirosu, 2020'de 266 milyar euroya düştü ve gayri safi yurtiçi hasıla (GSYİH) 2020'nin üçüncü çeyreğinde 2019'un aynı dönemine göre yüzde 11,7 küçüldü.

Şubat 2020'de yeni koronavirüs pandemisi Yunanistan'ı vurduğu sıralarda ülke iflasın eşiğine geldiği 10 yıllık ciddi bir borç krizinden yeni çıkmıştı. (1 euro = 1,2 ABD doları)

Editör: İRFAN KARSLI