Bu beklenti, Yunanistan Merkez Bankası'nın birkaç ay önce yayınladığı önceki rapora uyarken; Yunan hükümeti ve Avrupa Komisyonu'nun 2020'deki yüzde 8,2'lik daralma sonrası yalnızca yüzde 3,5'lik toparlanma görüleceği şeklindeki temel senaryosundan çok daha olumlu. Stournaras, ülke ekonomisinin pandemiden en fazla etkilenen sektörlerinden olan turizme bağımlılığına rağmen güçlü bir tablo ortaya koyduğunu vurguladı. Basın ile elektronik posta yoluyla paylaşılan raporda, "Yunanistan ekonomisi, ağır kayıplara rağmen kayda değer bir direnç ve yeni koşullara operasyonel uyum sağlama yeteneği göstermiştir" dendi.
Merkez Bankası Başkanı, 2021 yılında ekonominin gidişatını etkileyebilecek, aralarında aşılama programı, talep ve turizmin yeniden toparlanması ile Yeni Nesil AB hibe ve kredi fonundan önemli düzeyde kaynak gelmesinin de bulunduğu bir dizi faktör sıraladı. Hazırladığı raporda pandemiye ilişkin kısıtlamaların uzunluğu ile etkinliği konusunda uyarıda da bulunan Stournaras, "Pandemiye yönelik tedbirlerin uzun süredir uygulanıyor olması, dünya çapındaki aşılama çalışmalarının hızına ve pandeminin dinamiklerine dair belirsizlik ile birleştiğinde, ekonomik belirsizliği kamçılıyor ve toparlanmayı geciktiriyor" ifadelerini kullandı.
Raporda, Yunan ekonomisinin toparlanma hızının üç kritik faktöre bağlı olduğu kaydedildi: Yunanistan ve dünya genelinde aşılamanın ivmesi, mali genişlemeci önlemlerin en büyük darbeyi alanlara fayda sağlayacak şekilde doğru olarak hedeflenmesi ve AB kaynaklarından yararlanmaya yönelik hükümet planının uygulamaya sokulma hızı. Merkez Bankası, 2021 yılında genel hükümet ana bütçesinin, gayrisafi yurtiçi hasılanın yüzde 5,3'ü oranında açık vereceği tahmininde de bulundu.