Yunanistan Turizm Bakanı Harry Theoharis, Salı günü yaptığı açıklamada, ülkenin epidemiyolojik durumunun elvermesi halinde turizmi 14 Mayıs'ta yeniden açmayı hedeflediklerini söyledi. Bakanlık tarafından e-postayla gönderilen basın bültenine göre, Harry Theoharis ülkenin Nisan ayında bir güvenlik protokolü test programı planladığını, bu plana göre Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerden ve İsrail gibi kitlesel aşılama programlarında önemli ilerleme kaydeden ülkelerden gelen ziyaretçileri kabul edeceklerini söyledi.

Yunan bakan, ITB Berlin 2021 uluslararası turizm fuarına çevrimiçi katılarak yaptığı konuşmada, Yunanistan'ın aşı yaptırmış, vücudunda antikor bulunan veya Kovid-19 testi negatif çıkan turistlere kapılarını açacağını söyledi. Bakan ayrıca, gelenlerin rastgele testlere tabi tutulabileceğini ve her türlü karantina veya hastanede kalma masraflarının Yunan devleti tarafından karşılanacağını ifade etti.

Mısır'da üzüm hasadı Mısır'da üzüm hasadı
Atina'nın güneyindeki Poros Adası'nın limanında maske takan ziyaretçiler görülüyor, 7 Ağustos 2020. (Fotoğraf: Marios Lolos/Xinhua)

Theoharis, benzeri görülmemiş zorluklara rağmen 2020'de yaklaşık 6 milyon kişinin Yunanistan'ı ziyaret ettiğini kaydetti. Son dönemde, ülkeyi her yıl 30 milyondan fazla kişi ziyaret ediyordu. Salı günü, Yunanistan Ulusal Halk Sağlığı Örgütü son 24 saat içinde 3.215 yeni koronavirüs vakası ve 46 can kaybı açıkladı. Yunanistan'da 26 Şubat 2020'de ilk teşhis konulduğundan bugüne kadar toplam 209.462 doğrulanmış vaka bulunuyor. Can kayıplarının sayısı ise toplam 6.843'ü buldu. Ülkede şimdiye kadar 1,1 milyondan fazla Kovid-19 aşı dozu uygulandı ve yaklaşık 370.000 kişiye her iki doz aşı yapıldı.

Yunanistan'da Santorini Adası'nın merkezi Fira'da, bir terasta iki erkek boya yaparken görülüyor. (Fotoğraf: Lefteris Partsalis/Xinhua)

Dünya pandemiyi kontrol altına almak için mücadele ederken, artan sayıda ülkede halihazırda onay alınmış koronavirüs aşılarıyla aşılama devam ediyor. Bu arada, Dünya Sağlık Örgütü tarafından 5 Mart'ta yayınlanan bilgiye göre, dünya genelinde Almanya, Çin, Rusya, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri'nin de aralarında bulunduğu ülkelerde 261 aşı adayının geliştirme süreci hala devam ederken, aşı adaylarından 79'u klinik deneme aşamasında bulunuyor.

Editör: İRFAN KARSLI