Yunanistan Eğitim ve Din İşleri Bakan Yardımcısı Evangelos Sirigos, Atina Konfüçyüs İşletme Enstitüsü (BCI Atina) ev sahipliğinde düzenlenen forumda yaptığı konuşmada, "Gelecekte işbirliğimizi genişletmeyi arzuluyoruz" dedi. Yunanistan'daki Çin Büyükelçiliği Maslahatgüzar-Müsteşarı Wang Qiang ise hem Çin'in hem de Yunanistan'ın güçlü dostluk bağlarıyla bağlı olduğunu ve diğer sektörlerin yanı sıra eğitim alanında da karşılıklı yarar sağlayan işbirliğini daha da geliştirmeyi istediğini söyledi.

Yunanistan'ın son yıllarda ülkedeki üniversitelere giderek artan sayıda Çinli öğrenci kabul ettiğini belirten Sirigos, çok sayıda Yunan vatandaşının da Çince öğrendiğini ve bunun işbirliğini anlamak ve ilerletmek için çok önemli olduğunu kaydetti. BCI Atina'nın Müdür Yardımcısı Alexandros Papalexandris, enstitünün bugüne kadar en az 3.000 Yunan öğrenciye Çince öğrenme fırsatı sunduğunu söyledi.

Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu

Editör: İRFAN KARSLI