Dünya

Yetkili: Rusya yaklaşık 1.000 Afgan'ı ağırlayacak

Rusya'daki Afganistan Diaspora Merkezi Başkanı Gülam Muhammed Celal Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Moskova'nın, başta Rus vatandaşlığı veya ilgili belgelere sahip Afganlar...

Abone Ol

Rusya'daki Afganistan Diaspora Merkezi Başkanı Gülam Muhammed Celal Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Moskova'nın, başta Rus vatandaşlığı veya ilgili belgelere sahip Afganlar olmak üzere yaklaşık 1.000 Afgan'ın Rusya'ya getirilmesine yardım edeceğini söyledi.

RIA Novosti haber ajansının Celal'in sözlerinden aktardığına göre, Rus makamları, Rusya'ya gelmek isteyen binlerce kişi arasında belirli kategorilerden Afgan vatandaşlarının ülkeye girişine izin verdi. Celal, ilk kategoride Rus vatandaşlığına sahip kişilerin, ikincide Rusya'da okuyan ancak şu anda Afganistan'da bulunan öğrencilerin, üçüncüde Rusya'da çalışma izni ve uygun vizeye sahip kişilerin ve dördüncüde de Rusya'da oturma izni olan kişilerin bulunduğunu belirtti. Celal, bu grupların Afganistan'daki Rus Büyükelçiliği ile temasta olduğunu ve havaalanı açılır açılmaz Rusya'ya uçacaklarını ifade etti.