Yurt

Yeşil İklim Fonu'ndan Ruanda'ya iklim adaptasyonu için 33,7 milyon dolar finansman

Bakanlığın yazılı açıklamasında GCF'nin projeye toplam 33,7 milyon ABD doları finansman sağlayacağı belirtildi. Bu finansman, Ruanda'nın Doğu Eyaleti'nde kuraklık nedeniyle ço...

Abone Ol

Bakanlığın yazılı açıklamasında GCF'nin projeye toplam 33,7 milyon ABD doları finansman sağlayacağı belirtildi. Bu finansman, Ruanda'nın Doğu Eyaleti'nde kuraklık nedeniyle çoraklaşmış 60.000 hektarı aşkın bir bölgenin iyileştirilerek iklime dirençli ekosistemlere dönüştürülmesi için kullanılacak.

Açıklamaya göre, altı yıl süreli projeyle aynı zamanda 100.000'den fazla hanede yemek pişirmede temiz ve etkin enerji teknolojilerinin kullanılması, iklime dayanıklı pazar ve tedarik zincirlerinin oluşturulması ve toplulukların kapasitelerinin artırılması da teşvik edilecek.

Açıklamada Ruanda Maliye ve Ekonomik Planlama Bakanı Uzziel Ndagijimana'nın şu sözlerine yer verildi: "Projenin Ruanda'nın Doğu Eyaleti'ni adaptasyon yoluyla güçlü bir şekilde dönüştüreceğine ve iklim değişikliğine dirençli hale getireceğine inanıyoruz." Dünyanın en büyük iklim fonu olan GCF, gelişmekte olan ülkelerin sera gazı emisyonlarını azaltmalarına ve iklim değişikliğiyle mücadele becerilerini artırmalarına destek veriyor.