Yurt

Yeşil İklim Fonu Moğolistan için 175 milyon dolarlık fonu onayladı

Bankadan yapılan açıklamaya göre, program Moğolistan'daki meralık alanlarda sürdürülebilir, dayanıklı ve yüksek karbon tutma yönetimini teşvik etmek için yeşil bölgesel kalkın...

Abone Ol

Bankadan yapılan açıklamaya göre, program Moğolistan'daki meralık alanlarda sürdürülebilir, dayanıklı ve yüksek karbon tutma yönetimini teşvik etmek için yeşil bölgesel kalkınma ve kentsel-kırsal bağlantılarda dönüştürücü bir model sağlayacak.

Program ayrıca, sürdürülebilir hayvancılık sektörünün yönetimini ve mera degradasyonunun tersine çevrilmesini destekleyerek, düşük karbonlu ve iklime dirençli bölgesel kalkınma ile yeşil ekonomik çeşitlendirmeyi de teşvik ediyor. Asya Kalkınma Bankası, mera yönetimi uygulamalarıyla kırılgan çoban gruplarını destekleyecek ve Kovid-19 pandemisinin bir sonucu olan ekonomik çöküşün üstesinden gelmek için yeşil istihdam da yaratacak. Öncelikle Moğolistan'ın batı eyaletlerine odaklanacak olan program, ülke genelinde tekrarlanabilir olmak üzere tasarlanmış iklim finansmanını ve özel sektör yatırım mekanizmalarını teşvik ediyor.