Çin'deki yaşlı nüfus çoğalırken, Alzheimer hastalığı da dahil olmak üzere nörodejeneratif hastalıkların görülme sıklığı da hızla artıyor. Çin'deki Anhui Tarım Üniversitesi ile Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nden bilim insanları, yeşil çayın beyindeki sinaps hasarını azaltarak, öğrenme yetisi ve hafızanın iyileştirilmesine yardımcı olabileceğini ortaya koydu. Çalışma, yeşil çay tüketerek Alzheimer hastalığını önleme mekanizmasının ortaya çıkarılması ve ilerideki uygulamalar için teorik bir dayanak sağlıyor. Araştırma, kısa süre önce Molecular Nutrition and Food Research dergisinde yayımlandı.

İpekyolu Mektupları Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu İpekyolu Mektupları Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Editör: İRFAN KARSLI