Yurt

Yerinden edilmişler kamplarındaki Yemenliler ciddi su ve gıda sıkıntısıyla karşı karşıya

Kamptaki insanlar korkunç koşullarda yaşıyor; gıda yardımı, temiz su, ilaç, hijyen malzemeleri, döşek, battaniye, giysi ve çadır çok zor bulunuyor. İran destekli Husi hareketi...

Abone Ol

Kamptaki insanlar korkunç koşullarda yaşıyor; gıda yardımı, temiz su, ilaç, hijyen malzemeleri, döşek, battaniye, giysi ve çadır çok zor bulunuyor. İran destekli Husi hareketi ile Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon tarafından desteklenen hükümet güçleri arasında patlak veren savaş sonucu Yemen'de 2015'ten bu yana yaklaşık 4 milyon insan evini terk etti. Yerlerinden edilmişlerin yüzde 80'i temel hizmetlere erişimi sınırlı olan kadınlar ve çocuklardan oluşuyor.

Yerinden edilmiş bir kadın, Yemen'in başkenti Sana'nın kuzeyinde yer alan Dharawan Yerinden Edilmişler Kampı'ndaki barınağında çocuğunu besliyor, 30 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Mohammed Mohammed/Xinhua)
Yerlerinden edilmiş kişiler, Yemen'in başkenti Sana'nın kuzeyinde yer alan Dharawan Yerinden Edilmişler Kampı'ndaki barınaklarının önünde oturuyor, 30 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Mohammed Mohammed/Xinhua)
Yerinden edilmiş bir anne, Yemen'in başkenti Sana'nın kuzeyinde yer alan Dharawan Yerinden Edilmişler Kampı'nda çocuğunu yıkıyor, 30 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Mohammed Mohammed/Xinhua)