Altı Filistinli militan, Büyük Kaçış (Prison Break) adlı ünlü Amerikan hapishane drama TV dizisinin gerçek hayattaki versiyonu denilebilecek şekilde, hücrelerinde yeraltı tüneli kazarak 6 Eylül'de İsrail'deki yüksek güvenlikli bir hapishaneden Hollywood tarzı bir kaçışı başarıyla gerçekleştirdi.

BRICS Küresel iklim değişikliğiyle mücadelede sağlam bir temel oluşturuyor BRICS Küresel iklim değişikliğiyle mücadelede sağlam bir temel oluşturuyor
Yüksek güvenlikli bir İsrail hapishanesinden kaçan altı Filistinli militandan biri olan Zakaria Zubeidi (sağdan üçüncü) yakalandıktan sonra ilk kez İsrail'in Nasıra kentindeki bir İsrail mahkemesine çıkarılıyor, 11 Eylül 2021. (Fotoğraf: David Cohen/JIN/Xinhua aracılığıyla)
Yüksek güvenlikli bir İsrail hapishanesinden kaçan altı Filistinli militandan biri olan Mahmud Abdullah Ardah (soldan üçüncü) yakalandıktan sonra ilk kez İsrail'in Nasıra kentindeki bir İsrail mahkemesine çıkarılıyor, 11 Eylül 2021. (Fotoğraf: JIN/Xinhua aracılığıyla)
Yüksek güvenlikli bir İsrail hapishanesinden kaçan altı Filistinli militandan biri olan Yaqoub Qadri (ortada) yakalandıktan sonra ilk kez İsrail'in Nasıra kentindeki bir İsrail mahkemesine çıkarılıyor, 11 Eylül 2021. (Fotoğraf: JIN/Xinhua aracılığıyla)
İsrail'in Nasıra kentinde düzenlenen bir gösteri sırasında İsrail hapishanesinden kaçan altı Filistinli militanın posterini taşıyarak desteklerini gösteren protestocular, 11 Eylül 2021. (Fotoğraf: Muammar Awad/Xinhua)
İsrail hapishanesinden kaçan altı Filistinli mahkumdan ikisi olan Yaqoub Qadir ile Mohammad Ardah'ın, İsrail'in kuzeyinde yer alan Nasıra kentinde İsrail güvenlik güçlerince yakalandığı yer, 10 Eylül 2021. (Fotoğraf: Gil Eliyahu/JINI/Xinhua aracılığıyla)

Editör: İRFAN KARSLI