Yurt

Yeni Zelanda'nın en büyük tarım endüstrisi etkinliği Fieldays kapılarını açtı

Yeni Zelanda'nın en büyük tarım endüstrisi etkinliği olan Fieldays, Çarşamba günü kapılarını ziyaretçilere açtı. Fieldays en son 2019 yılında fiziksel olarak gerçekleşmişti. F...

Abone Ol

Yeni Zelanda'nın en büyük tarım endüstrisi etkinliği olan Fieldays, Çarşamba günü kapılarını ziyaretçilere açtı. Fieldays en son 2019 yılında fiziksel olarak gerçekleşmişti. Fieldays, en yeni ve en ileri tarım teknolojilerinin tanıtılmasıyla ünlü bir platform. 1.000'den fazla ziyaretçi, en son inovasyonlar, genel sağlık kontrolleri, tarımda kariyer ve eğitim hakkında tavsiyeler ve yarışmaların yanı sıra yiyecek ve içecek seçenekleriyle Hamilton kentinin Mystery Creek bölgesinde 114 hektarlık alanda gerçekleşen dört günlük etkinlik, Yeni Zelanda'dan ve hatta yurtdışından hem katılımcı hem de ziyaretçileri kendisine çekiyor.

Yeni Zelanda'nın Hamilton kentinin Mystery Creek bölgesinde düzenlenen ve ülkenin en büyük tarım endüstrisi etkinliği olan Fieldays'te tanıtılan bazı tarım makineleri, 17 Haziran 2021. (Fotoğraf: Guo Lei/Xinhua)

Yeni Zelanda Ulusal Fieldays Birliği CEO'su Peter Nation,"Dünya genelinde çok sayıda ülkede yapılamazken bizim yüz yüze bir etkinliğe ev sahipliği yapma konumunda olmamızdan gurur duyuyoruz" dedi. Nation şöyle devam etti: "Fiziki etkinlik olmadan geçen iki yılın ardından ve geçen yıl Kovid-19'un üstesinden gelmek zoruna kaldıktan sonra bu etkinliği yeniden düzenleyebilmek için elimizden gelen tüm çabayı gösterdik."

Yeni Zelanda'nın Hamilton kentinin Mystery Creek bölgesinde düzenlenen ve ülkenin en büyük tarım endüstri etkinliği olan Fieldays'i ziyaret eden insanlar, 17 Haziran 2021. (Fotoğraf: Guo Lei/Xinhua)

2020 yılında Kovid-19 pandemisi sırasında başlatılan Çevrimiçi Fieldays de geri dönüş yaptı. Çevrimiçi etkinlik geçen yıl 75'ten fazla ülke ve bölgeden 90.455 kişi tarafından ziyaret edilmiş ve izlenmişti. Peter Nation, sütçülüğe ilişkin yüklü kazanç göstergeleri ve tarım sektörünün büyük bölümünün güçlü konumda olmasından dolayı çiftçilerin ek nakit akışına sahip olabileceğini göz önünde tutarak etkinlikte satışların yüksek olmasını bekliyor.

Yeni Zelanda'nın Hamilton kentinin Mystery Creek bölgesinde düzenlenen ve ülkenin en büyük tarım endüstrisi etkinliği olan Fieldays'te tanıtılan bazı tarım makineleri, 17 Haziran 2021. (Fotoğraf: Guo Lei/Xinhua)

Nation, "Kovid-19'un etkileriyle karşı karşıya olduğumuz zorlu bir buçuk yıldan sonra, katılımcılarımızın Fieldays'te nakit akışı yaratması ve işlerini büyütmesi harika olacak. Dolayısıyla birincil sektörün kazançları artacaktır." dedi. Nation'a göre Traktör ve Tarım Makineleri Birliği de Yeni Zelanda'nın birincil sektörünün iyi durumda olduğuna işaret ederek bu yılki satışların güçlü olmasını bekliyor.