Sepuloni yaptığı yazılı açıklamada, yeni bakanlığın engelliler için mevcut olan tüm destek ve hizmetleri birleştireceğini ve şu andaki parçalı sistemin yerini alarak engelliler için genel sonuçları iyileştirmekten sorumlu tek bir kurum olacağını belirtti. Hükümet ayrıca, mevzuat ve yeni bir Erişilebilirlik Yönetişim Kurulu tarafından desteklenen yeni bir erişilebilirlik çerçevesi getirerek Yeni Zelanda'yı engelliler için daha erişilebilir hale getirme çabalarını hızlandırıyor. Sepuloni, Yönetişim Kurulu'na engelli insanlar ve toplulukların liderlik edeceğini ve kurulun onları temsil edeceğini söyledi. Sepuloni, "Bakanlığın oluşumundan ve işleyişinden, erişilebilirlik mevzuatının geliştirilmesine kadar tüm karar alma seviyelerinde engelli topluluk söz sahibi olacak" dedi.

UNICEF, Lübnan'da kolera tespitinin ardından acil durum müdahalesini etkinleştirdi UNICEF, Lübnan'da kolera tespitinin ardından acil durum müdahalesini etkinleştirdi

Sosyal Kalkınma Bakanlığı, yeni Engelliler Bakanlığı'na ev sahipliği yapacak. Sepuloni, bu sayede yeni bakanlığın mevcut paylaşılan hizmetlere ve bilgilere erişim sağlayarak işe tüm hızıyla başlayabileceğini söyledi. Sepuloni "Bu, engelli topluluğu ve hükümet arasında gerçek bir ortaklığın başlangıcıdır" diye konuştu. Yerel medya istatistiklerine göre, dört Yeni Zelandalı'dan birinin bir engeli bulunuyor. Engelliler, yoksulluk istatistiklerinde orantısız bir şekilde temsil ediliyor ve yüksek oranda ayrımcılığa maruz kalıyor.

Editör: İRFAN KARSLI