Dünya

Yeni Zelanda'da bir süpermarket zinciri terör saldırısı sonrası tüm bıçak ve makasları mağazalarından kaldırdı

Countdown'ın Güvenlik Genel Müdürü Kiri Hannifin medyaya yaptığı yazılı açıklamada, şirketin tüm bıçak ve makasları geçici olarak raflarından kaldırmaya karar verdiğini ve mağ...

Abone Ol

Countdown'ın Güvenlik Genel Müdürü Kiri Hannifin medyaya yaptığı yazılı açıklamada, şirketin tüm bıçak ve makasları geçici olarak raflarından kaldırmaya karar verdiğini ve mağazalarında bu ürünleri satmaya devam edip etmemeyi değerlendirmekte olduğunu belirtti. Hannifin, "Bu kesinlikle müşterilerimize yönelik bir değerlendirme değildir, sadece ekibimize destek olmak için yaptığımız bir eylemdir. Özellikle dünkü olaylar düşünüldüğünde, tüm ekibimizin işe geldiklerinde kendilerini güvende hissetmelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı. Diğer bir süpermarket devi olan Foodstuffs New Zealand da keskin bıçaklar konusundaki güvenlik politikasını gözden geçiriyor.

Yeni Zelanda'nın Auckland kentinin New Lynn banliyösündeki bir süpermarketin yakınlarında nöbet tutan polis memurları, 3 Eylül 2021. (Fotoğraf: Zhao Gang/Xinhua)

Kurumsal İlişkiler Başkanı Antoinette Laird, Foodstuffs mağazalarının keskin bıçakları satıştan kaldırıp kaldırmaması konusunda bir güvenlik değerlendirmesinin düşünüldüğünü söyledi. Foodstuffs, ülkedeki yüzlerce New World ve Pak'n Save mağazalarının sahibi. Laird, "Herkes güvenli şekilde işe gidebilmeyi ve süpermarket gibi temel hizmetleri kullanabilmeyi hak ediyor" diye konuştu. Auckland'ın batısında yer alan New Lynn banliyösündeki Countdown süpermarketinde Cuma öğleden sonra IŞİD kaynaklı terör saldırısında yaralanan altı kişiden üçünün durumu kritik. Süpermarkette eline geçirdiği bir bıçakla insanları bıçaklayan 32 yaşındaki saldırgan, polis tarafından ateş edilerek öldürüldü.