WELLİNGTON, 2 Şubat (Xinhua) Kovid-19 Müdahale Bakanı Chris Hipkins, basın toplantısında yaptığı açıklamada, Cuma günü kararın yürürlüğe girmesiyle birlikte 18 yaşın üzerindeki bir milyon Yeni Zelandalının daha hatırlatma dozu yaptırmaya uygun hale geleceğini söyledi. Hipkins, hükümetin Sağlık Genel Müdürlüğü ile Kovid-19 Aşısı Teknik Danışma Grubu'nun tavsiyelerini dikkate aldığını kaydetti. Bu kararla birlikte ülke nüfusunun üçte ikisinden fazlasını oluşturan, 18 yaş ve üstü 3,06 milyondan fazla insanın bu haftasonundan itibaren hatırlatma dozlarını yaptırabileceğini belirterek "Bu, Kovid-19 pandemisiyle mücadelemizde önemli bir adım" diyen Hipkins, halihazırda 1,3 milyon kişinin hatırlatma dozunu olduğunu da sözlerine ekledi. Bakan, "Omicron'a karşı bir yarış içerisindeyiz ve daha fazla kişinin hatırlatma dozunu olmasıyla birlikte salgının etkilerini daha çok hafifletebiliriz" diye konuştu.

Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı

Hatırlatma dozu zamanını öne çekmek, daha yakın zamanda bağışıklığını kazananlara yardımcı olacak ve Hipkins'e göre bu da daha fazla kişinin, özellikle de Maorilerin, Omicron varyantı toplulukları içinde yayılmadan hatırlatma dozu olmalarını sağlayacak. Bugüne kadar, Yeni Zelanda'daki aşı olmaya uygun nüfusun yaklaşık yüzde 94'ü en az iki doz vurularak tamamen aşılandı. Bu, dört milyon civarında Kivi'nin, yani Yeni Zelandalının en az iki doz Kovid-19 aşısı olduğu anlamına geliyor. Bakan Hipkins'in verdiği bilgiye göre bu kişilerin dörtte birinden fazlası hatırlatma dozlarını da vuruldu. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Yeni Zelanda'da Çarşamba günü 142 yeni yerel Kovid-19 vakası kaydedildiği belirtildi. Yeni vakaların 103'ü ülkenin en büyük kenti Auckland'de, 12'si yakınlardaki Waikato'da, beşi Plenty Körfezi'nde, ikisi Göller bölgesinde ve 11'i de Northland'de görüldü.

Editör: İRFAN KARSLI