Bangkok Büyükşehir Belediyesi yönetiminin açıklamasına göre, Salı gününden itibaren müzeler, parklar, güzellik salonları gibi mekanların yanı sıra spalar ve masaj salonları da yeniden hizmet vermeye başlayacak. Fakat okullar, barlar ve karaoke salonları kapalı kalmaya devam edecek.

Yeni önemleri açıklamak için bir basın toplantısı düzenleyen Bangkok Valisi Aswin Kwanmuang, bu hamlenin temelde şehrin ekonomisini canlı tutmak, insanların günlük yaşamına kolaylık sağlamak ve genellikle bu sektörlerde istihdam edilen kişilerin işlerini koruyabilmesi amacıyla yapıldını söyledi.

Karar, Güneydoğu Asya ülkesinin bugüne dek karşılaştığı en kötü Kovid-19 dalgasıyla mücadelesi sürerken alındı. Ülkede Pazartesi günü 5.485 yeni vaka ve 19 ölüm bildirildi. Son verilerle birlikte ülkedeki toplam vaka sayısı 159.792'ye, pandemi kaynaklı toplam ölüm sayısı ise 1.031'e çıktı.

Kovid-19 Durum İdare Merkezi Sözcüsü Apisamai Srirangsan, bu yeni vaka sayısının bir günde kaydedilmiş en yüksek ikinci sayı olduğunu, bu durumun da bilhassa şantiye, fabrika ve taze gıda pazarlarında görülen yüksek aktif vaka bulgularından kaynaklandığını söyledi.

Yeni vakaların 2.270'i topluluklar ve iş yerlerinde yapılan aktif testlerle tespit edilirken, bir günde kaydedilen 5.485 vakanın 1.953'ü hapishanelerde, 1.205'i ise hastanelerde tespit edildiğini belirten sözcü, 57 vakanın ise Tayland dışından geldiğini aktardı. Kovid-19 Durum İdare Merkezi'ne göre, 1.356 yeni vakayla Bangkok hala bölgeler bazında en fazla vakaya sahip olan yerleşim yeri. Yaklaşık 50.416 hasta halen hastanelerde tedavi altında ve 1.233 kişinin durumu kritik.

BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı

Editör: İRFAN KARSLI