NBS'den yapılan açıklamada, söz konusu büyüme faktörlerinin geçen yıl ülkenin gayrisafi yurtiçi hasılasının (GSYİH), bir önceki yıla göre 0,7 puan artışla yüzde 17,08'ini oluşturduğu kaydedildi. Çin Ulusal İstatistik Bürosu, cari fiyatlarla hesaplandığında yeni faktörlerin 2020'de bir önceki yıla göre yüzde 4,5 arttığını ve bunun GSYİH büyümesini 1,5 puan geride bıraktığını söyledi.

Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Yeni bir sektör, belirli bir yeni ekonomik faaliyet ölçeği oluşturmak için yeni bilimsel ve teknolojik başarıların ve yeni teknolojilerin uygulanmasını kapsıyor. Yeni bir iş formatı kapsamında ise, mevcut endüstrilerden ve alanlardan türetilen yeni bağlantılar, yeni zincirler ve yeni faaliyet biçimleri bulunuyor.

Yeni bir iş modeli, verimli ve rekabetçi bir iş operasyon yöntemi oluşturarak, müşteri değeri ve sürdürülebilir kâr hedefine ulaşmak için kurumsal operasyonun çeşitli unsurlarının bütünleştirilmesini ve yeniden düzenlenmesini içeriyor. NBS'ye göre, "üç yeni ekonominin" katma değeri, bir ülkenin (veya bölgenin) "üç yeni" ekonomik üretim faaliyetinde bulunan tüm daimi yerleşik birimlerinin belirli bir süre içinde yarattığı katma değeri ölçüyor.

Editör: İRFAN KARSLI