Çin: ABD, Taiwan'ı silahlandırmaya derhal son vermeli Çin: ABD, Taiwan'ı silahlandırmaya derhal son vermeli

SHANGHAİ, 25 Ağustos (Xinhua) -- Yeni Kalkınma Bankası (NDB) Başkanı Dilma Rousseff, bankanın yeni üyelerin katılımını ve üye ülkelerin para birimleriyle finansmanı teşvik edeceğini söyledi. Rousseff, kısa süre önce Xinhua'yla yaptığı söyleşide, "Sadece 2023 ve 2024 için halihazırda değerlendirdiğimiz 18,2 milyar dolar değerinde 76 proje bulunuyor" dedi. Başkan, bankanın az borçla iyi sermayeleştiğini ve sürdürülebilir kalkınma projelerinin yürütülmesine yönelik bir araç olarak rolünü genişletmek üzere güçlü bir konumda bulunduğunu kaydetti.
Rousseff, "Yerel para birimleriyle finansman, bankanın temel hedeflerinden birini oluşturuyor. Bu hedef, tüm finansmanımızın yüzde 30'luk kısmında üye ülkelerin para birimlerinin kullanılmasını zorunlu kılan 2022-2026 Banka

Genel Stratejisi'nde net bir biçimde belirtilmiştir" ifadelerini kullandı. Rousseff, Xinhua'ya verdiği demeçte yeni üyelerin katılımının, bankanın Küresel Güney ülkeleri arasındaki işbirliğine yönelik gerçek bir platform olma işlevini desteklediğini belirtti. "Yeni üyelerin katılımı, bankanın sermaye tabanını güçlendiriyor ve daha geniş bir ticari ilişkiler yelpazesi ile daha çeşitli kalkınma projelerini içeriyor. Bu, çok taraflılığın ve çok kutuplu dünyanın sembolünü taşıyan bir finansal yapının inşasına imkan verecek" diyen Rousseff, çoklu ve farklı seslerin işitileceğini sözlerine ekledi.
Rousseff ayrıca NDB'nin sosyal kimlik ve toplumsal cinsiyet kimliği kapsayıcılığını teşvik etmeye ve özellikle kadınlar için girişimciliği desteklemekten gelire, kamu hizmetlerine ve kaliteli işlere erişime kadar bir dizi fırsatı güvence altına alacak projelere destek vermeye bağlılığını vurguladı.

Shanghai merkezli banka, çok taraflı ve bölgesel finans kurumlarının küresel büyüme ve kalkınma çabalarını desteklemek üzere, BRICS ve diğer yükselen piyasa ekonomileri ile gelişmekte olan ülkelerdeki altyapı ve sürdürülebilir kalkınma projeleri için kaynakları seferber etmek amacıyla kuruldu. 2021 yılında Bangladeş, Birleşik Arap Emirlikleri, Uruguay ve Mısır'ın katılımıyla üye sayısını artıran banka, üyelik yapısında büyük ilerleme ve küresel bir çok taraflı kalkınma bankası olma yolunda büyük aşama kaydetti.

Editör: Şeymanur Erbay