Dünya

Yeni Çin-Avrupa yük treni hattı, Çin'in Chongqing kenti ile Ukrayna'yı birbirine bağlıyor

Yük treninin, Çin'in kuzeyinde bulunan İç Moğolistan Özerk Bölgesi'ndeki Erenhot kara limanı üzerinden ülkeden çıkması ve Eylül ayı ortasında varış noktasına ulaşması planlanı...

Abone Ol

Yük treninin, Çin'in kuzeyinde bulunan İç Moğolistan Özerk Bölgesi'ndeki Erenhot kara limanı üzerinden ülkeden çıkması ve Eylül ayı ortasında varış noktasına ulaşması planlanıyor. Chongqing'den yapılan ihracat, önceleri doğrudan Ukrayna'ya gitmek yerine Belarus ya da Polonya üzerinden yönlendiriliyordu. Yeni hat, Chongqing Belediyesi'nin Kiev'e doğrudan ulaşan ilk uluslararası yük treni rotası oldu. Yeni rotanın Avrupa ile Çin'in batı bölgeleri arasındaki ticareti kolaylaştırması hedefleniyor.

Chongqing, Çin-Avrupa yük trenlerinin ana merkezi. Belediye idari teşkilatına ait liman ve lojistik ofisinin verdiği bilgiye göre, ülkenin ilk Çin-Avrupa yük treni rotası olan Yuxin'ou (Chongqing-Xinjiang-Avrupa) demir yolundaki seferlerin sayısı, 2021'in ilk yarısında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 50'den fazla artarak 1.359'a ulaştı. Yuxin'ou demir yolu, 2011'de faaliyete başlamasından bu yana 26 ülkede bulunan 40'tan fazla şehri birbirine bağlayan 30'dan fazla rotayı devreye soktu ve bu hatlarda 8 binden fazla yük treni seferi gerçekleştirildi.