BEİJİNG, 7 Mart (Xinhua) -- Shanghai merkezli Fudan Üniversitesi'den araştırmacılar, yeni aşıya ilişkin araştırmayı, kısa süre önce Journal of Virology dergisinde yayınladı. Buna göre, SARS-CoV-2 reseptör-bağlama alanını, korunan H7N9 hemaglutinin sapıyla birleştirerek bir immünojen tasarlayan ekip, bunu bir şempanze adenovirüs vektörü kullanarak gösterdi.

Çin'in uluslararası mal ve hizmet ticareti Ağustos ayında yüzde 4 arttı Çin'in uluslararası mal ve hizmet ticareti Ağustos ayında yüzde 4 arttı

Araştırmaya göre, elde edilen AdC68-CoV/Flu adı verilen aşı, farelerde test edildiğinde, hem hedefenmiş SARS-CoV-2 hem de anti-grip antikorlarını etkili şekilde uyararak, SARS-CoV-2 (yeni ortaya çıkan varyantları dahil) ve H7N9 enfeksiyonuna karşı koruma sağlıyor.

H7N9, Çin'de ilk olarak Mart 2013'te insanlara bulaştığı bildirilen bir kuş gribi türü olup, genelde kış ve ilkbaharda salgına neden oluyor.

Araştırmaya göre, sonuçlar, yeni aşının solunum yolu virüsüne yol açan pandemilerle mücadelede umut verici bir yaklaşım olduğunu gösteriyor.

Editör: İRFAN KARSLI