Yemenliler, 8 Ekim 2016'da Al Kubra halk evindeki bir cenaze töreninin savaş uçaklarıyla bombalandığı olay olan "Sana cenaze saldırısının" 5. yıl dönümünde bir anma töreni düzenledi. Hava saldırısında 155 kişi ölmüş ve en az 525 kişi yaralanmıştı. Bunların çoğu sivildi.

ABD, İtalya'dan kaçırılan 65 milyon dolarlık 600 tarihi eseri iade etti ABD, İtalya'dan kaçırılan 65 milyon dolarlık 600 tarihi eseri iade etti
Yemen'in başkenti Sana'daki bir cenaze töreni sırasında yapılan hava saldırısının beşinci yıldönümünde, kurbanlar için düzenlenen anma töreni sırasında, saldırının ardından yıkılan ve cenazenin kaldırıldığı Al Kubra halk evininin yakınındaki insanlar, 9 Ekim 2021. (Fotoğraf: Mohammed Mohammed/Xinhua) Yemen'in başkenti Sana'daki bir cenaze töreni sırasında yapılan hava saldırısının beşinci yıldönümünde, kurbanlar için düzenlenen anma töreni sırasında, saldırının ardından yıkılan ve cenazenin kaldırıldığı Al Kubra halk evinin içinde duran bir oğlan çocuğu, 9 Ekim 2021. (Fotoğraf: Mohammed Mohammed/Xinhua) Yemen'in başkenti Sana'daki bir cenaze töreni sırasında yapılan hava saldırısının beşinci yıldönümünde, kurbanlar için düzenlenen anma törenine katılan insanlar, 9 Ekim 2021. (Fotoğraf: Mohammed Mohammed/Xinhua) Yemen'in başkenti Sana'daki bir cenaze töreni sırasında yapılan hava saldırısının beşinci yıldönümünde, kurbanlar için düzenlenen anma törenine katılan oğlan çocukları, 9 Ekim 2021. (Fotoğraf: Mohammed Mohammed/Xinhua) Yemen'in başkenti Sana'daki bir cenaze töreni sırasında yapılan hava saldırısının beşinci yıldönümünde, kurbanlar için düzenlenen anma töreni sırasında, saldırının ardından yıkılan ve cenazenin kaldırıldığı Al Kubra halk evinin içinde duran bir erkek, 9 Ekim 2021. (Fotoğraf: Mohammed Mohammed/Xinhua)

Editör: İRFAN KARSLI